Banner 980x90

Ekonomikas ministre kā būtiskākos gada darbus min būvniecības un enerģētikas jomās paveikto

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) kā būtiskākos gada laikā paveiktos darbus nosauca būvniecības un enerģētikas jomu sakārtošanu.

Ministre otrdien, 3.novembrī, valdību informēja par paveikto gada laikā, uzsverot, ka gada laikā ir izdarīts ļoti daudz.

Reizniece-Ozola uzsvēra, ka viena no svarīgākajām jomām ir būvniecība, kuras uzraudzībā veiksmīgi darbu sācis Būvniecības valsts kontroles birojs, pieņemta virkne būvnormatīvu un noteikumu. Tajā pašā laikā ministre uzsvēra, ka būvniecības jomā vēl jārisina ēnu ekonomikas problēma, kā arī jādomā par nozares eksportspējas veicināšanu.

Savukārt, runājot par sasniegto enerģētikas jomā, Reizniece-Ozola sacīja, ka gada laikā sperts liels solis pretī gāzes tirgus liberalizācijai, ir ierobežots elektrības cenu pieaugums, kā arī izstrādāta atbalsta shēma energoietilpīgiem uzņēmumiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības jomā ir noteikts stingrāks regulējums ātro kredītu izsniedzējiem. Savukārt mājokļu politikas jomā ir veiksmīgi sākta pirmā mājokļa aizdevuma programma.

Reizniece-Ozola arī uzsvēra, ka, pateicoties valsts atbalstam, uzņēmēji spējuši pārorientēt eksporta tirgus. "Eksporta apjomi uz Krieviju ir būtiski samazinājušies, turpretī kopējais eksports turpina augt," norādīja ministre.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)