Banner 980x90

Diskutē par vienotā klientu apkalpošanas centra izveidi Smiltenē

Foto: Smiltenes novada pašvaldība
Foto: Smiltenes novada pašvaldība

Piektdien, 28.augustā, Smiltenes novada domes pārstāvji tikās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvjiem un valsts pakalpojumu sniedzēju institūcijām, lai vienotos par vienotā klientu apkalpošanas centra izveidi Smiltenē, nodrošinot Smiltenes iedzīvotājiem pieeju septiņu valsts iestāžu pakalpojumiem, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Hofmane.

"Vienotā klientu apkalpošanas centra izveides mērķis ir nodrošināt reģionu un novadu iedzīvotājiem septiņu valsts iestāžu pakalpojumus vienuviet. Klasiskais modelis paredz, ka visu iestāžu speciālisti atrodas vienā ēkā un pakalpojumi ir pieejami piecas dienas nedēļā. Tomēr, viesojoties novados, esam sapratuši, ka jārod kompromiss starp iedzīvotāju vajadzībām un iestāžu pieejamiem cilvēkresursiem," tikšanās laikā skaidroja VARAM Pašvaldību departamenta direktors Aivars Draudiņš.

Pārrunas notika par Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA), Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP), Nodarbinātības valsts aģentūras, Uzņēmumu reģistra un Valsts zemes dienesta pakalpojumu pieejamību Smiltenē. Paredzēts, ka vienotais klientu apkalpošanas centrs tiks atvērts jau šogad.

Šobrīd Smiltenē jau veiksmīgi darbojas PMLP, Valsts ieņēmumu dienesta un Nodarbinātības valsts aģentūras filiāles. Paredzēts, ka, īstenojot projektu, Smiltenes novada domes ēkā Dārza ielā 3, tiks iekārtotas telpas Uzņēmuma reģistra, Valsts zemes dienesta, Lauku atbalsta dienesta un VSAA pakalpojumu saņemšanai.

Jūlijā VARAM informēja, ka ir saņemti 59 pašvaldību pieteikumi par valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru izveidošanu tajās, tostarp arī Smiltenē.

Šogad pakāpeniski tiek sākta valsts un pašvaldību vienoto klientu centru izveide 89 novadu nozīmes un 21 reģionālās nozīmes centrā, sākot ar 2018.gadu - pakāpeniski arī deviņos nacionālās nozīmes attīstības centros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)