Banner 980x90

Dabas aizsardzības pārvalde un ZAAO sadarbosies vides izglītībā

Lai veicinātu izpratni par cilvēka un dabas mijiedarbību, sekmētu vides izglītības attīstību un pieejamību Vidzemes reģionā un Latvijā kopumā, trešdien, 9.martā Dabas aizsardzības pārvalde un pašvaldību uzņēmums SIA "ZAAO" parakstīja sadarbības līgumu, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Inese Pabērza.

"Viens no Dabas aizsardzības pārvaldes darbības mērķiem ir veicināt sabiedrības izpratni par dabas vērtībām un ikviena lomu to saglabāšanā un uzlabošanā. Kvalitatīva, saskaņota rīcība, īstenojot vides izglītības aktivitātes, ir būtisks pamats šī mērķa sasniegšanai. Ar šo līgumu mēs, Dabas aizsardzības pārvalde un SIA "ZAAO", apliecinām savu gatavību ne tikai sadarboties vienota mērķa labad, bet strādāt sabiedrības un nākamo paaudžu labā. Ar šo vienošanos mēs esam apņēmušies attīstīt vides izglītību Vidzemes reģionā un Latvijā kopumā, sadarboties kopīgu aktivitāšu īstenošanā, kas orientētas uz sabiedrības informēšanu un izglītošanu," pauda Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.

"Vides izglītība ir pamats sakoptai un veselai videi. Jo vairāk mēs zināsim un izpratīsim, jo gudrāk un tālredzīgāk mēs mācēsim ikdienā rīkoties. Sadarbības līgumā paredzētās aktivitātes būs "ZAAO" pirmie reālie darbi Latvijas simtgadei veltītajā iniciatīvā "Cilvēkam un videi", kur aicinām ne tikai labiekārtot un sakopt apkārtējo vidi, bet arī izglītot sabiedrību par saprātīgu vides apsaimniekošanu ar mērķi atstāt skaistu un baudāmu Vidzemi arī nākamajām paaudzēm," – uzsver "ZAAO" valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais.

Jau ziņots, ka, gatavojoties Latvijas simtgadei, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA"ZAAO" ir uzsācis ilgtermiņa kampaņu "100 darbi Latvijai". Tās ietvaros ir radīta iniciatīva "Cilvēkam un videi" ar mērķi apvienot vidzemnieku gudrību, idejas, resursus un darbaspēku, lai līdz 2018.gada 18.novembrim kopīgiem spēkiem Vidzemē paveiktu 100 labus darbus vides sakārtošanas jomā.

Sadarbības līguma parakstīšana norisinājās vienā no Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centriem - "Vecupītēs", Kocēnu novadā. Pārvalde kopumā ir izveidojusi sešus dabas izglītības centrus visā Latvijā.

Dabas aizsardzības pārvalde ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esoša iestāde, kuras mērķis ir sekmēt vienotas dabas aizsardzības politikas realizēšanu Latvijā, veicot efektīvu Latvijas īpaši aizsargājamo dabas teritoriju (ĪADT) apsaimniekošanu un pārvaldīšanu.

SIA "ZAAO" ir uzņēmums, kas 28 pašvaldībās nodrošina kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, kā arī līdzās savai pamatdarbībai veic ievērojamu sabiedrības izglītošanas darbu ar mērķi radīt izpratni par pareizu atkritumu apsaimniekošanu. 2015. gadā uzņēmums saņēma Valsts vides dienesta apbalvojuma "Zaļās izcilības balva" augstāko vērtējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)