Banner 980x90

"Bilžu" veterānu koncerts kopā pulcēs māksliniekus un mūziķus

Sestdien, 1. decembrī plkst. 19, Rīgas Kongresu namā notiks Mākslas un mūzikas festivāla "Bildes" veterānu koncerts, kas ik reizi ir patīkama atkal satikšanās gan klausītājiem, gan pašiem mūziķiem. Īpaši "Bilžu" veterānu koncertam kopā sanāk sen nedzirdētas grupas un mūziķi apvienojas unikālos projektos. Koncertu vadīs Ēriks Loks.

"Bilžu" veterānu koncerts piedāvā stilistiski daudzveidīgu programmu.  Ar "barbershop" vokālo dziedāšanu pārsteigs vīru ansamblis "Harmonija Rīgai", kuru pirmā uzstāšanās 25 gadiem notika tieši "Bildēs". Šī būs tā iespēja dzirdēt grupu "Dzidriņas megasistēma", kuras koncerti notiek ļoti reti, turklāt grupa uzstāsies savā pirmajā sastāvā: Normunds Rutkis, Ēriks Loks un Roberts Gobziņš. 1995. gada festivālā "Bildes" notika pats pirmais "Dzidriņas megasistēmas" koncerts. Uz "Bilžu" skatuves atgriežas arī "Dzeltenie Pastnieki", kuri "Bildēs ‘86" debitēja, uzstājoties kopā ar Robertu Gobziņu Rīgas Politehniskā institūta zālē. Šajā rudenī "Dzeltenie Pastnieki" izdeva jaunu albumu "Nepieklājīgā meitene".  

Kārtīgu rokmūzikas lādiņu būs sarūpējuši Jānis Bukums un Līga Rīdere, kā arī "Urbix". Uzstāsies arī "Stiprās sievas" un "Denktie vīri" – muzikālie projekti, kas dzimuši  "Bilžu" vasaras nometnē, satiekoties mūziķiem, māksliniekiem un citu profesiju pārstāvjiem, kas sevī atklāj muzikālo talantu.  

1991. gadā "Bildēs" debitēja mākslinieks Ivars Pētersons, kuru mēs šobrīd zinām kā vienu no labākajiem rokenrola dziedātājiem Latvijā. "Tobrīd mācījos Rīga Lietišķās mākslas vidusskolā un tobrīd biju vairāk mākslinieks nekā mūziķis, tāpēc savās pirmajās "Bildēs" Anglikāņu baznīcā uzstājos kā muzicējošs mākslinieks. Šo gadu laikā festivālā esmu piedalījies dažādos sastāvos, pēdējos divus gadus kopā ar dēlu Elvisu Patriku. Esmu priecīgs un pagodināts arī šogad uzstāties "Bildēs", kur vienmēr pulcējas seni draugi, kurus ikdienā tā nemaz neizdodas satikt," savu gandarījumu pauž Ivars Pētersons.

Ierasti "Bildēs" tiek sumināti klātesošie apaļo dzimšanas dienu gaviļnieki, kuri savu jubileju ir nolēmuši atzīmēt publiski – koncertos kopā ar klausītājiem. Šogad 50 gadi aprit Ivaram Pētersonam un pianistam Gintam Žilinskim, savukārt 60 gadus svin Ieva Akuratere, Juris Kulakovs un dziedātājs Laimis Rācenājs.

Ieva Akuratere "Bilžu" veterānu koncertā būs dzirdama divas reizes – kopā ar Aivaru Hermani viņi klausītājiem dos iespēju vēl pirms prezentācijas dzirdēt jaunā albuma "Vēlēšanās" dziesmas. Tāpat šogad neiztrūks arī klausītāju mīlētās grupas "Pērkons" uzstāšanās. 
Pārdomās par "Bildēm" dalās "Pērkons" bundzinieks Ikars Runģis: "Man pašam aug dēls, kurš jau ir piedalījies "Bilžu" nometnē. Viņš "Bilžu" nometnes krekliņu, goda vārds - visu gadu nenovelk un jau agrā pavasarī man jautā, kāda būs "Bilžu" nometnes jaunā tēma? Viņš no tiesas ir sajūsmā par festivālu "Bildes" un caur viņa patiesajām emocijām arī es joprojām izbaudu "Bilžu" burvību - savstarpējo sapazīšanos, mijiedarbību. Viss joprojām darbojās - pamatvērtība "Bildēm"  nav zudusi un tā arī nezudīs!"

Dziedātāja Annija Putniņa "Bildēs" debitēja 2006. gadā vokālās grupas "FRAMEST" sastāvā kopā ar dziedātāju Arni Medni. Gadu no gada atgriežoties "Bildēs", viņa nemanot ir kļuvusi par "Bilžu veterāni", kura nu jau pati iedrošina jauniešus uzdrīkstēties būt solistiem. 
Annija iepazīstina ar koncertā gaidāmo priekšnesumu: "Man ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Raimondu Petrauski, kurš ir ļoti atraktīvs pianists - kad mēs uzstājamies, mēs esam divi solisti! Mūs abus interesē Brodvejas mūzikli un esam izveidojuši divas koncertprogrammas Ziemassvētki Brodvejā un Pavasaris Brodvejā. Koncertā Rīgas Kongresu namā mēs atskaņosim savu versiju par kādu visiem labi zināmu grupas "Abba" dziesmu. Mums līdzi būs arī bundzinieks Ernests Mediņš un Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas jaunieši, kuri ir arī mani skolnieki. Šoreiz viņi uzstājas "Bilžu" veterānu koncertā, lai nākamajā gadā paši atrastu iedvesmu uzstāties "Bildēs" kā jaunie solisti." 
"Bilžu" veterānu koncertā uzstāsies - "Stiprās sievas", r/a "Zvani", "Dzidriņas megasistēma", Annija Putniņa, "Harmonija Rīgai", "URBIX",  "ARMANDSOUND", Līga Rīdere un Jānis Bukums, Ieva Akuratere un Aivars Hermanis, "Dzeltenie pastnieki", Varis Vētra, Laimis Rācenājs, Ivars Pētersons, "Denktie vīri", "Pērkons" u.c.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/64940

Papildu informācija par koncertiem: "BILŽU BIROJS", tālr. nr. 29282866, e-pasts: bildes@bildes.lv.

Festivāla ietvaros Rīgas Kongresu namā notiks "Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncerts" (30. novembrī), "Koncerts BĒRNIEM" (1. decembrī), "Bilžu VETERĀNU koncerts" (1. decembrī).

Festivālu atbalsta: Rīgas dome, "Danske Bank", t/c "Spice", "Pata kokmateriāli". Informatīvie atbalstītāji: "Radio SWH", draugiem.lv, inbox.lv, "apriņķis.lv", "Privātā Dzīve", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", "Chaula TV", "1188", "Mūzikaspasaule.lv", "KultūrasVēstis.lv", "Parmuziku.lv".

Noderīgas saites:

Festivāla mājaslapa: www.bildes.lv
Festivāla profils Facebook: www.facebook.com/FestivalsBildes
Festivāla profils YouTube: www.youtube.com/user/Bildes2011

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)