Banner 980x90

Bijušais Smiltenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks deputāta mandātu nolicis velētāju negatīvās attieksmes dēļ

Valmiera, 4.jūl., LETA. Bijušais Smiltenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Ādamsons (ZZS) izšķīries par labu deputāta mandāta nolikšanai, jo vēlētājos novērojis negatīvu attieksmi pret domes paveikto darbu.

Ādamsons aģentūrai LETA skaidroja, ka vēlētājiem labāk atmiņā palikušas neizdarītās lietas nekā paveiktie darbi.

Ādamsons minēja arī zemo vēlētāju atbalstu vēlēšanās. Viņa pārstāvētais Zaļo un Zemnieku savienības saraksts pašvaldību vēlēšanās guvis 10,35% vēlētāju atbalsta un divas vietas domē.

Tomēr konkrētu iemeslu, kāpēc nolēmis pamest darbu domē divas nedēļas pēc tam, kad ticis atkārtoti iecelts priekšsēdētāja vietnieka amatā, bijušais deputāts neatklāja. Viņš piebilda, ka lēmumu pieņēmis pēc domes jaunievēlēto deputātu pirmās sēdes, kurā viņu pārvēlēja.

Ādamsons uzsvēra, ka tas bijis viņa paša lēmums.

Pēc Ādamsona aiziešanas viņa vietu domē ieņems Palsmanes pagasta bērnudārza vadītāja Birute Mežale (ZZS).

Jau vēstīts, ka pirmajā Smiltenes novada domes sēdē jūnija vidū Smiltenes novada domes vadītāja amatā vienbalsīgi tika ievēlēts līdzšinējais domes priekšsēdētājs Gints Kukainis (VL-TB/LNNK). Ārī Ādamsons saglabāja savu amatu kā domes vadītāja vietnieks.

Ziņots arī, ka Smiltenes novadā uzvarējusi līdzšinējā domes priekšsēdētāja Ginta Kukaiņa pārstāvētā VL-TB/LNNK, iegūstot deviņas vietas domē.

Otrajā vietā ierindojusies "Vienotība", bet trešajā LRA un "Vidzemes partijas" apvienotais saraksts. Pēdējo vietu ieņem ZZS. Katra no šīm partijām saņēma pa diviem deputāta mandātiem darbam Smiltenes domē.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās uzvaru guva "Reģionu alianse", iegūstot septiņas vietas, bet "Vienotība" un nacionālā apvienība katra ieguva četras vietas domē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)