Banner 980x90

Berlīnes kinofestivālā pirmizrādi piedzīvos Reiņa Kalnaeļļa animācijas īsfilma

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Berlīnes starptautiskais kinofestivāls izziņojis konkursa "Generation" programmu, kuras atlasīto filmu skaitā pasaules pirmizrādi piedzīvos arī Latvijas filmu studijas "Rija" darbs - režisora Reiņa Kalnaeļļa animācijas īsfilma "Dziedošais Hugo un viņa neticamie piedzīvojumi" pēc Kaspara Rogas scenārija.

Kā aģentūru LETA informēja Nacionālā Kino centra (NKC) vecākā referente informācijas jautājumos Kristīne Matīsa, desmit minūtes garā filma "Dziedošais Hugo un viņa neticamie piedzīvojumi" stāsta par kādu cāli, kurš dzīvo pasaules nomalē garlaicīgā vistu kūtī, bet tik ļoti gribētu dziedāt uz skatuves, starmešu gaismā. Kādu nakti vistu kūtī ielavās zagļi, un Hugo nokļūst īstā notikumu virpulī, kur jācīnās gan par dzīvību, gan par iespēju lidot.

Filmas scenārija autors ir grupas "Prāta Vētra" mūziķis Roga un Hugo dzied Renāra Kaupera balsī, bet filmas komponists ir Kārlis Auzāns. Filmas mākslinieki ir Olga Sokala un Vitālijs Daukšta, producents - Vilnis Kalnaellis.

Šogad notiks 67.Berlīnes starptautiskais kinofestivāls. Festivāla mērogs ir liels, proti, pērn tur nopirktas vairāk nekā 335 000 kinobiļetes un strādājuši vairāk nekā 20 000 kinoindustrijas profesionāļu no 122 valstīm, ieskaitot 3800 žurnālistu no pasaules medijiem.

Šogad Berlināles "Generation" konkursa sadaļās kopā tiks demonstrētas 62 filmas no 41 valsts. Kalnaeļļa jaunākā filma startē sadaļā "Short Films Generation Kplus" un būs skatāma trīs seansos - 14., 15. un 17.februārī.

Jau ziņots, ka Berlinālē šogad Latviju pārstāvēs arī aktrise Elīna Vaska, kura iekļauta uzlecošo zvaigžņu izlasē "European Shooting Stars".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)