Banner 980x90

Atsākas ceļa būvdarbi uz Vidzemes šosejas pie Bērzkroga

Rīga, 14.maijs, LETA. Atsākušies ceļa segas pārbūves darbi Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīdzenes līdz Bērzkrogam Cēsu un Priekuļu novados, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Jau šonedēļ tur ir ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā un seši ar luksoforiem regulēti posmi. Lai remontposmu izbrauktu, ir nepieciešama nepilna pusstunda.

Posmā ir paredzēts izbūvēt jaunu salturīgo slāni un divkārtu šķembu pamatu, kā arī ieklāt trīs kārtas asfalta ar kopējo biezumu 15 centimetri. Zem uzbēruma tiks remontēta tuneļveida caurteka Rauņa upītei, kas ir viena no Raunas pietekām. Uzbēruma noturībai pie Rauņa tiks iebūvētas trīs metru augstas gabionu atbalstsienas, nostiprinātas ar grunts enkuriem. Citviet, lai izlīdzinātu ceļa garenprofilu, pacels uzbēruma līmeni.

Būvdarbus veic Igaunijas uzņēmums AS "TREV-2 Grupp" un to līgumcena ir 10,5 miljoni eiro, ko līdzfinansē Kohēzijas fonds. Darbiem ir atvēlētas 210 kalendārās dienas, būvdarbus paredzēts pabeigt šoruden.

Uz Vidzemes šosejas turpinās būvdarbi arī posmā no Garkalnes līdz Sēnītes mezglam, kur satiksme tiek organizēta pa vienu no brauktuvēm pa vienai joslai katrā virzienā. Ir slēgta nobrauktuve no Vidzemes šosejas Valmieras virzienā un satiksme ir novirzīta uz rotācijas apli. Savukārt Siguldā krustojumā ar Pīlādžu ielu tiek ierīkota gājēju pāreja.   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)