Banner 980x90

Aizsardzības ministrija plāno sadarboties ar medniekiem valsts aizsardzības spēju pilnveidošanai

Rīga, 18.dec., LETA. Aizsardzības ministrijā (AM) trešdien, 20.decembrī, plkst.12 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Baumanis parakstīs vienošanos par sadarbību, lai veicinātu Latvijas mednieku iesaistīšanos valsts aizsardzības spēju pilnveidošanā, aģentūru LETA informēja AM Preses nodaļā.

Vienošanās paredz, ka AM un Latvijas Mednieku savienība, kopīgi sadarbojoties, veicinās brīvprātīgu mednieku iesaistīšanos valsts aizsardzības stiprināšanā, organizējot reģionālus seminārus medniekiem par iespējām piedalīties valsts aizsardzībā, kā arī aktualitātēm valsts aizsardzības koncepta attīstībā.

Tāpat plānots kopīgi informēt un izglītot sabiedrību, sagatavojot uzziņas materiālus par Latvijas dabas un ģeogrāfiskajiem apstākļiem, sniedzot izdzīvošanas un uzvedības padomus par rīcību ārkārtas situācijās, medniecību, drošu ieroču apriti un citām tēmām dažādu vecuma grupu iedzīvotājiem.

Lai veicinātu mednieku iesaisti valsts aizsardzībā, vajadzības gadījumā tiks nodrošināta medniekiem nepieciešamā militārā pamatapmācība un specifiska apmācība atbilstoši abpusēji saskaņotām apmācību programmām.

Tāpat Aizsardzības ministrija un Latvijas Mednieku savienība apņemas veicināt jaunatnes patriotisko audzināšanu, dzimtenes mīlestību un Latvijas dabas un ģeogrāfijas iepazīšanu, kā arī atbalstīt bērnu un jauniešu apmācību izdzīvošanas iemaņu apgūšanā Latvijas dabā.

Latvijas Mednieku savienība dibināta 2011.gadā, un tajā pārstāvēti vairāk nekā 9000 mednieku. Savienības mērķis ir vienot medniekus kopīgai, organizētai rīcībai un pārstāvniecībai vietējā, valsts un starptautiskā mērogā, cieši sadarbojoties gan ar valsts, gan ar nevalstiskajām institūcijām un organizācijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)