Banner 980x90

Zīle apstiprināts EP frakcijas koordinatora amatā transporta un tūrisma jomā

Roberts Zīle/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Roberts Zīle/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) apstiprināts EP frakcijas koordinatora amatā transporta un tūrisma jomā, aģentūru LETA informēja politiķa birojā.

Zīle norādīja, ka koordinatora amats 751 deputāta pārstāvētajā EP ir īpaši būtisks, lai nodrošinātu ietekmi, tādējādi veicinot arī Latvijas intereses. "Piemēram, ir izdevies nodrošināt pārliecinošu atbalstu EP deputātu vidū Latvijai un Austrumeiropas reģionam kopumā tik būtiskajam "Rail Baltica" transporta projektam," skaidroja Zīle.

Sākot nākamā cikla darbu un virzot savas grupas politiku transporta jomā, Zīle uzsvēra, ka turpināsies darbs pie starptautiskā autopārvadājumu tirgus regulējuma, lai saglabātu vienotu kopējo tirgu un brīvu konkurenci visiem, tajā skaitā Latvijas pārvadātājiem Rietumeiropas valstīs, jo šī brīža "cīņa ar sociālo dempingu", kā uzskata deputāts, ir faktiski tirgus protekcionisms.

Līdztekus norisināsies darbs pie tā dēvētā Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera fonda regulējuma, ar ko fonda darbs tiks pārskatīts un pagarināts līdz 2020.gadam. Zīle vairākkārt norādījis uz fonda darbības trūkumiem, jo līdzšinējais finansējums nonācis galvenokārt tikai Rietumeiropas valstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)