Banner 980x90

VVD: Nigras upes ūdens līmeņa samazināšanā nav pieļauti pārkāpumi

Valmiera, 31.aug., LETA. Valsts vides dienests (VVD) Nigras upē veiktajā ūdens līmeņa samazināšanā nesaskata pārkāpumus, aģentūru LETA informēja VVD Valmieras reģionālās vides pārvaldes direktors Aivars Liepa.

Smiltenes pusē dzīvojošais aitkopis Andris Pauls – Pāvuls portālā "Facebook" augusta vidū publicējis attēlus ar Nigras upes hidroelektrostaciju (HES) pēc ūdens nolaišanas un upes krastos mirušām zivīm.

Liepa norādīja, ka HES remontdarbu un ūdens nolaišanas dēļ, tā var gadīties. HES īpašniekiem būs jāaprēķina zaudējumi un jāatmaksā tie.

Nigras HES īpašnieka SIA "GM" valdes priekšsēdētājs Juris Pētersons aģentūrai LETA iepriekš vēstīja, ka upei nodarīto zaudējumu apmērs varētu būt zināms septembrī. Uzņēmums tos ieskaitīs Valsts Kase un grasās piedalīties arī zivju populācijas atjaunošanā. HES aizvaru remontam vajadzētu beigties augustā.

Jau ziņots, ka remonts nepieciešams, jo 2000.gadā uzstādītie HES ūdenskrātuves aizvari ir satrunējuši un atrodas avārijas stāvoklī. Pētersons arī skaidroja, ka to sliktā stāvokļa dēļ vasarās, kad HES nestrādā, no ūdenstilpnes aizplūda prom vairāk ūdens, nekā pietecēja, kā arī aizvaru bojājumi radījuši draudus, kas pavasarī tie varētu pārlūzt.

Darbi ir saskaņoti pašvaldībā.

SIA "GM" pērn nopelnīja 163 eiro un apgrozījumā sasniedza 35 475 eiro. Valkā reģistrētajā uzņēmumā ir divi darbinieki. Uzņēmums pieder Jurim Pētersonam un Zigrīdai Pētersonei, un tas nodarbojas gan ar enerģijas ražošanu, gan zobārstniecību, vēsta "Firmas.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)