Banner 980x90

Uzņēmējdarbības ideju konkursā "Esi uzņēmējs Smiltenes novadā!" atbalstītas sešas idejas

Rīga, 28.jūn., LETA. Smiltenes novada uzņēmējdarbības ideju konkursā "Esi uzņēmējs Smiltenes novadā!" atbalstītas sešas biznesa idejas, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja Ira Punkstiņa.

Smiltenes novada dome trešo gadu pēc kārtas rīkoja uzņēmējdarbības konkursu "Esi uzņēmējs Smiltenes novadā!", kura mērķis ir sniegt atbalstu Smiltenes novada uzņēmumu un fizisko personu projektiem, kas tiek realizēti Smiltenes novadā un kuru rezultātā tiek radīti jauni produkti un pakalpojumi vai tiek radītas jaunas darbavietas.

Šogad tika iesniegti desmit pieteikumi, kurus izvērtēja komisija, kuras sastāvā bija gan Smiltenes novada domes deputāte un speciālisti, gan uzņēmējs un finanšu institūcijas "Altum" pārstāvis. Kā konsultants tika pieaicināts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Valmieras biznesa inkubatora pārstāvis, stāstīja Punkstiņa.

Konkurss norisinājās trīs kārtās, kur pirmajā un otrajā kārtā projekta pieteikums tika vērtēts pēc administratīviem, finanšu un kvalitātes kritērijiem, bet trešajā kārtā pretendenti prezentēja savas biznesa idejas vērtēšanas komisijai.

Izvērtējot projektus, konkursa komisija pieņēma lēmumu atbalstīt sešus projektus. 3000 eiro līdzfinansējumu saņems projekts "Celmu frēzes FSI B22 iegāde", lai nodrošinātu iedzīvotājiem pilnu dārzu un parku apsaimniekošanas procesu - no zālāja pļaušanai līdz nozāģēto koku celmu frēzēšanai.

3000 eiro atbalstu saņems arī projekts "Sup House vasaras terase", lai izbūvētu atpūtas vietu pie Tepera ezera, kur piedāvās dažādas uzkodas un dzērienus. Lai iegādātos ražošanas iekārtas transportēšanas un glabāšanas kastu, kas paredzētas dažādu iekārtu, tehnikas pārvadāšanai un glabāšanai, piešķirts 2181 eiro līdzfinansējums.

Projekta "Uzņēmuma attīstība" mērķis ir attīstīt saldo ķiršu un dažādu ogu audzēšanu, lai varētu piedāvāt svaigas ogas ne tikai Smiltenes novada, bet arī blakus esošo novadu iedzīvotājiem. Šai biznesa idejai piešķīra daļēju līdzfinansējumu sētas un laistīšanas iekārtas iegādei 1905 eiro.

Projekta "Pašas taisīts" mērķis ir uzlabot darba efektivitāti, izgatavojot bērnu un pieaugušo auduma šūpoles, šūpuļus un šūpuļtīklus. Idejai piešķīra daļēju līdzfinansējumu inventāra iegādei 1255 eiro.

Projekta "Aģentūras Olee radošās telpas, kur lieliem un maziem darboties prieks" mērķis ir izremontēt un labiekārtot telpas, lai tajās atvērtu vietu svētku organizēšanai. Projektam piešķīra daļēju līdzfinansējumu āra nojumes, bumbu baseina un rotaļu elementu iegādei 659 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)