Banner 980x90

Ūdens līmenis upēs svārstās

Rīga, 14.marts, LETA. Šīs nedēļas pirmajā pusē ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminājies, līdz ar siltāka laika atgriešanos daudzviet gaidāms neliels līmeņa kāpums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visstraujāk ūdens līmenis krities Lielajā Juglā pie Zaķumuižas - par vairāk nekā metru. Turpretī Daugavā kopš marta sākuma turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās; ūdens līmenis saglabājas zemāks nekā parasti pavasarī.

Amatā ūdens līmenis svārstās ap minimālo atzīmi, no kuras iespējama sekmīga laivošana pa upi.

Upes pārsvarā brīvas no ledus. Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā 0..+3 grādi.

Valsts lielākajā daļā nav vienlaidu sniega segas. Kūstot atlikušajam sniegam un palaikam līstot, tuvākajās dienās ūdens līmenis lielā daļā upju nedaudz paaugstināsies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)