Banner 980x90

Smukulis Dānijas tūri uzsāk ar finišu lielajā grupā un 48.pozīciju

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 27.jūlijā Dānijā startēja augstākās kategorijas daudzdienu velobrauciens "Tour of Denmark". Pirmajā posmā 198,2 kilometru garajā distancē uzvaru izcīnīja Krievijas komandas "Tinkoff" sportists Danielle Bennati, bet Latvijas čempions Gatis Smukulis finišēja 48.vietā, pilsētas informācijas portāls Smiltene24.lv uzzināja Smiltenes novada pašvaldībā.

"Tour of Denmark" ir vienas no prestižākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Ziemeļeiropā. Šajā gadā tajās iekļauti pieci posmi, no kuriem viens būs individuālais brauciens. Sacensībās startē pasaules tūres, pro kontinentālās un kontinentālās vienības. Dalībnieku vidū ir arī šī gada Latvijas čempions grupas un individuālajā braucienā Gatis Smukulis, kuram "Astana" komandas rindās šīs ir otrās sacensības čempiona kreklā.

Pirmajā dienā dalībniekus sagaidīja 198,2 kilometru garš etaps no Herningas līdz Esbjergai. Trasē nebija daudz nopietnu kāpumu, tomēr valdīja visai spēcīgs vējš un arī lietus. Distances pirmajā daļā izveidojās vairāku sportistu atrāviens, kurā gan nebija favorītu komandu braucēji. Peletonā tikmēr kontroli uzņēmās "Tinkoff" un "Astana" vīri. Pamanāms bija arī Smukulis, kurš veica labu darba apjomu komandas labā.

Tuvojoties finišam, peletons sadalījās divās grupā. No "Astana" braucējiem priekšā turējās sprinteris Andrea Guardini. Beigu daļā gan nelielu pārsvaru pār sekotājiem ieguva "Tinkoff itāļu braucējs Daniele Bennati un mājinieku favorīts – dānis Mads Vurtzs. Uzvaru posmā izcīnīja Bennati, bet dānis finišēja trīs sekundes vēlāk, iegūstot otro vietu. Peletons, kurā bija arī Gatis Smukulis, finiša līniju šķērsoja 16 sekundes aiz uzvarētājiem. Trešo vietu ieguva "Team LottoNL Jumbo" braucējs Moreno Hoflands.

Gatis Smukulis 125 riteņbraucēju konkurencē pirmo posmu noslēdza 48. vietā, arī 16 sekundes aiz uzvarētāja. No smiltenieša komandas biedriem Andrea Guardini ieņēma piekto vietu, kas bija labākais "Astana" vienības rezultāts šajā etapā. Ceturtdien velobraucienā tiks veikts 180 kilometru garš otrais posms.

Tour of Denmark 1. posms – 198,2 km:
1. Danielle Bennati, Itālija, Tinkoff, 04:32:29;
2. Mads Wurtzs, Dānija, Virtu Pro Veloconcept, +00:00:03;
3. Moreno Hofland, Nīderlande, LottoNL jumbo, +00:00:16;
4. Erik Baška, Slovākija, Tinkoff, +00:00:16;
5. Andrea Guardini, Itālija, Astana, +00:00:16;
6. Michael Valgren, Dānija, Tinkoff, +00:00:16.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)