Banner 980x90

Smiltenes tehnikuma kartingu komanda "LMT Autosporta akadēmija" sacensībās iegūst otri vietu

Smiltenes tehnikuma komanda "LMT Autosporta akadēmijas" skolu kartinga kausa trešā posma sacensībās Kandavā, neraugoties uz spēkratu sadursmi, izcīnījusi otro vietu. Apsteigti pat iepriekšējo posmu uzvarētāji – Rīgas Tehniskās koledžas jaunieši, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informē Smiltenes tehnikuma pārstāve Baiba Vahere.

Komanda sacensībām gatavojusies ļoti nopietni. Uzbūvēts pat jauns, daudz jaudīgāks motors. Komandas treneris, skolotājs Uldis Siliņš uzskata, ka nodrošināts viss iespējamais, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus.

Gatavojoties nākamajām "LMT Autosporta akadēmijas" skolu  kartinga kausa izcīņas sacensībām, kas notiks 10. septembrī Jelgavā, iecerēts nopietnāk strādāt ne tikai tehnisko novitāšu jomā, bet arī psiholoģiskajā sagatavotībā. "Lai arī Rinalds šoreiz ļoti cīnījās, tomēr gribētos savos jauniešos redzēt vēl lielāku cīņas sparu un lielāku motivāciju gūt iespējami labākus rezultātus," atzīst Uldis Siliņš. 

Šīs sacensības Smiltenes tehnikuma kartinga komandai bijušas ļoti liels izaicinājums vairāku iemeslu dēļ. "Jauno motoru pabeidzām būvēt neilgi pirms braukšanas uz Kandavu. Tāpēc nepaguvām to pa īstam izmēģināt," stāsta Uldis Siliņš. "Izmēģinājuma braucienu laikā - sacensību iepriekšējā dienā -konstatējām, ka karts neiet tā, kā vajadzētu. Īsto problēmas cēloni atradām pirms pēdējā brauciena. Puišiem gan pēc tam bija dažādas idejas par to, ko vēl lietas labā varētu darīt, bet drošības nolūkos nolēmām visu atstāt, kā ir. Lai beigās neiznāktu tā, ka jāpiedalās sacensībās, bet karts neiet. Sacensību dienā to tehniski testēt vairs nevar.  

Rinalda kartam no aizmugures uzskrēja virsū konkurents no citas skolas, Smiltenes tehnikuma spēkrats atsitās pret priekšā braucošo kartu un pēc tam sagriezās par 180°. To nepamanīja aiz viņa braucošais pilots, kas izraisīja vēl vienu sadursmi, pārbraucot pāri mūsu karta priekšpusei. Rezultātā Rinalds nobrauca malā ar šķību greizu kartu, kuram nevarēja pat nospiest līdz galam gāzes pedāli. Mehāniķi – cik nu tas trasē iespējams, braucamo pārtraukuma laikā iztaisnoja, daudzmaz saveda kārtībā pedāļus. Rinalds par spīti visām grūtībām sasparojās un rezultātā bija otrais... " Tiesa, lai gūtu labākus rezultātus skolu kartinga kausa kopvērtējumā, vēl jāpacenšas. Tajā pirmā joprojām ir Rīgas Tehniskā koledža (110 punkti). No tās par diviem punktiem atpaliek Kandavas Lauksaimniecības tehnikums, bet Smiltenes tehnikums līdzšinējos trīs sacensību posmos izcīnījis 102 punktus. 

Ja puiši izrādīs iniciatīvu, treneris 30.jūlijā iecerējis viņus aizvest arī uz kartinga sacensībām Madonā. "Šie rezultāti netiks ņemti vērā skolu kartinga kausa kopvērtējumā, toties katras sacensības ir neaizstājama pieredze, ko nav iespējams gūt, vieniem pašiem trenējoties savā ierastajā trasē," uzskata treneris. Šajā laikā komandai būs jānovērš arī visas avārijas sekas, kuras nebija iespējams likvidēt uz vietas, sacensību laikā Kandavā.

"Katrā ziņā lielākā kļūda, ko var pieļaut: iedomāties – līdz ar zināmām tehniskām novitātēm būs arī garantēta uzvara. Tieši tāpat cenšas arī pārējie sacensību dalībnieki. Tāpat svarīgi kartu pēc katra brauciena rūpīgi pārbaudīt, lai iespējami ātri novērstu katru tehnisko problēmu, kas jau pēc maza brīža var būt iemesls tam, ka braucamais jādzen malā un no turpmākās piedalīšanās sacensībās jāatsakās."
Uldis Siliņš kopā ar kartinga komandas puišiem par atbalstu saka paldies skolas vadībai, kas izdarījusi visu iespējamo, lai jaunieši varētu trenēties un sacensībās gūt labus rezultātus.  

"Taču puišiem arī jāsaprot - uzvara pati klēpī nekritīs. Īstajā brīdī jāuzņem ātrums. Nedrīkst pamukt malā, baidoties, ka tikai nenotiek kas slikts ar kartu." 

Smiltenes tehnikuma kartinga komandas treneris jau tagad domā par jauniešiem, kuri skolu kartinga kausa izcīņas sacensībās varētu startēt nākamgad. "Priecājos par faniem ne tikai tāpēc, ka viņu atbalsts ir būtisks sacensību kopvērtējumā. Arī tādēļ, ka skatotie sacensības, šie jaunieši gūst labu pieredzi, ko varēs izmantot, kad tiks pie spēkrata stūres paši. Savukārt komandas galvenajam mehāniķim Mārim Čakānam pie karta stūres būs iespēja izmēģināt savus spēkus jau šoruden - skolu kartinga kausa mehāniķu sacensībās, kas notiks Smiltenē. Līdz tam iecerēts atjaunot kartinga trases asfalta segumu."    

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)