Banner 980x90

Smiltenes novada vadība ar Apes novada iedzīvotājiem spriedīs par teritorijas robežu paplašināšanu

Rīga, 4.marts, LETA. Smiltenes novada vadība ir gatava diskusijām par savas teritorijas robežu paplašināšanu, tādēļ nākamnedēļ, 14.martā, plāno tikties ar Apes novada iedzīvotājiem, aģentūra LETA uzzināja Smiltenes pašvaldībā.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis (ievēlēts no VL-TB/LNNK) min, ka Smiltenes novads ir atvērts sarunām ar visiem kaimiņu novadiem par tālāko sadarbību, kuru vēlētos balstīt uz to, lai ikvienam iedzīvotājām būtu sasniedzami nepieciešamie pakalpojumi tuvāk savai dzīves vietai - tie varētu būt aptuveni 40 kilometri.

"Vēlamies redzēt līdzvērtīgu skatījumu par Latvijas reģionu attīstību ilgtermiņā. Nekas uzreiz nemainīsies, tikai mērķtiecīgs darbs ļaus nodrošināt stabilu nākotni. Pārdomātas investīcijas ir izšķirošas ierobežota finansējuma apstākļos, tāpēc uzskatu, ka, veidojot jaunas administratīvās teritorijas, kopēji jāspēj saskatīt un vienoties par investīcijām, kuras nākotnē nes labumu visai teritorijai un iedzīvotājiem. Man ir bijusi iespēja strādāt Smiltenes novadā no tā izveidošanās pirmās dienas. Šobrīd droši varu apgalvot, ka mūsu novada veiksmes stāsts balstās uz spēju mainīties, atrast kompromisus, pieņemt drosmīgus lēmumus un būt mērķtiecīgiem it visā, ko mēs darām," pauž Kukainis.

Smiltenes novada vadības tikšanās ar Apes novada iedzīvotājiem paredzēta Gaujienas kultūras namā 14.martā plkst.17.

Jau ziņots, ka februārī Ministru kabinets atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas gaitu, kas paredz, ka jauns administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums tiks apstiprināts līdz 2020.gada 1.jūnijam, lai nākamajās pašvaldību vēlēšanās, kas notiks 2021.gadā, iedzīvotāji varētu ievēlēt jauno pašvaldību deputātus.

Administratīvi teritoriālā reforma ir viena no premjera Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības darba prioritātēm - līdz 2021.gadam tiek īstenota vietējo pašvaldību reforma, apvienojot pašvaldības ilgtspējīgākās un ekonomiski spēcīgākās vienībās, kas spēj nodrošināt likumā minēto pašvaldību autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā.

VARAM ziņojumā "Par turpmāko rīcību administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanai" minēts, ka 2018.gadā kritērijam par iedzīvotāju skaitu neatbilda jau 39 no 110 novadiem, divas republikas pilsētas, un kritērijiem atbilstoša attīstības centra nav 52 novados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)