Banner 980x90

Smiltenes novada pirmsskolas pedagogiem palielina atalgojuma likmi

Smiltene24.lv
Smiltene24.lv
Smiltenes novada domes sēdē pašvaldības deputāti atbalstījuši priekšlikumu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, tostarp skolu pirmsskolas grupu pedagogiem, noteikt mēneša amatalgas likmi 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Izmaiņas saistītas ar šī gada 5.jūlijā pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem par pedagogu darba samaksu, kas stāsies spēkā 1.septembrī.

Noteikumi paredz, ka no valsts budžeta finansēto pirmsskolas pedagogu zemākā atalgojuma likme pieaugs no 420 eiro par darba slodzi 30 stundas nedēļā līdz 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā. No valsts budžeta tiek finansēti tikai tie pirmsskolas pedagogi, kuri nodrošina piecus un sešus gadus veco bērnu apmācību. Pārējiem pirmsskolas pedagogiem, kas strādā ar bērniem līdz četru gadu vecumam, valsts atalgojuma pieaugumu nenodrošina, paredzot, ka to nodrošinās pašvaldības. Tāpēc pašvaldībai bija jālemj par algu palielinājumu pirmsskolas pedagogiem.

Pēc novada domes Kultūras, izglītības un sporta pastāvīgās komitejas ierosinājuma, sadarbojoties domes Finanšu nodaļai un Izglītības pārvaldei, pašvaldība ir radusi iespēju no šī gada 1.septembra izmaksāt vienlīdzīgu atalgojumu visiem pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis ir gandarīts, ka pašvaldība ir spējusi spert šādu soli, nodrošinot pedagogiem darba algas pieaugumu, jo pirmsskolas pedagogu loma ir viena no būtiskākajām šajā bērnu dzīves posmā un tālākajā attīstībā.

Arī Smiltenes novada Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Grigore ir gandarīta par lēmējvaras atsaucību: "Izglītības kvalitātes attīstībā mūsdienās ļoti nozīmīgs ir pirmsskolas posms - kādu pamatu ieliksim, tādu māju varēsim uzbūvēt!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)