Banner 980x90

Smiltenē par 1,03 miljoniem eiro uzbūvēta daudzdzīvokļu māja

Rīga, 28.dec., LETA. Smiltenē, Daugavas ielā 7a, par 1 037 990 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, uzbūvēta jauna daudzdzīvokļu māja, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Kovala.

Smiltenes novada dome 2015.gadā iegādājās nepabeigtu daudzdzīvokļu māju Daugavas ielā 7a, lai veicinātu dzīvojamā fonda paplašināšanu un spētu nodrošināt novada uzņēmumu speciālistiem dzīvesvietas.

Daudzdzīvokļu mājas pārbūvei tika saņemts gan valsts, pašvaldības līdzfinansējums, gan pieprasīts aizdevums. Lai īstenotu būvniecības procesu, 2017.gadā ēka tika nodota apsaimniekošanā novada kapitālsabiedrībai SIA "Smiltenes NKUP".

Ēkas būvniecībai nozīmīgs ieguvums bija 2017.gadā saņemtais 200 000 eiro līdzfinansējums no valsts budžeta. Papildus tam, tika piešķirts 172 000 eiro līdzfinansējums no Smiltenes novada budžeta, kā arī SIA "Smiltenes NKUP" aizdevums būvniecībai.

Nepilnus divus gadus ilgušais būvniecības process noslēdzās šā gada decembrī, kad ēka tika nodota ekspluatācijā.

Ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību ir izdevies ne tikai sakārtot vēl vienu teritoriju pilsētā, bet arī radīt jaunas 24 dzīvesvietas, skaidroja Kovala.

Daudzdzīvokļu mājā ir izbūvēti 24 jauni dzīvokļi - 8 vienistabas dzīvokļi 29,8 līdz 31,5 kvadrātmetru platībā, 8 divistabu dzīvokļi 45,6 līdz 46,2 kvadrātmetru patībā un 8 trīsistabu dzīvokļi 56,6 līdz 60,4 kvadrātmetru platībā. Divistabu un trīsistabu dzīvokļiem ir izbūvēti balkoni, kā arī katram dzīvoklim - atsevišķa, slēdzama telpa pagrabstāvā. Katrā dzīvoklī ir iebūvēta virtuves iekārta ar nerūsējošā tērauda izlietni un jaucējkrānu, elektrisko plīti, cepeškrāsni, tvaika nosūcēju. Ir paredzēta vieta ledusskapim. Sanitārajos mezglos uzstādīts sienas skapītis ar izlietni un jaucējkrānu, klozetpods, dušas kabīne vai vanna, dvieļu žāvētājs ar karstā ūdens cirkulāciju, kā arī ir paredzēta vieta veļas mašīnai.

Būvdarbus veica SIA "Woltec", būvuzraugs Jānis Rikters, SIA "Dromos", pasūtītājs SIA "Smiltenes NKUP".

Paralēli būvniecības procesam, Smiltenes novada domē tika izstrādāti saistošie noteikumi "Par kārtību, kādā Smiltenes novada pašvaldība sniedz palīdzību kvalificēta speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu", kuros noteikts, kas varēs pretendēt uz īres tiesībām. Pēc īres līguma slēgšanas tā ieguvējam būs jāreģistrē dzīvoklī sava deklarētā dzīvesvieta.

Ņemot vērā, ka Smiltenes novada dome ir lūgusi Finanšu ministrijai saskaņojumu par valsts atbalstu un tas vēl nav saņemts, plašāka informācija - par īres tiesību piešķiršanu, noteikumiem, prasībām un plānotajām īres cenām, tiks publicēta 2019.gada janvārī Smiltenes novada mājaslapā un SIA "Smiltenes NKUP" mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)