Banner 980x90

Smiltenē izveidots jauns velomaršruts pa Launkalnes apvidu

Valmiera, 19.jūn., LETA. Smiltenes novadā izveidots jauns 40 kilometrus garš velomaršruts "Izriteņo Dienvidkalni", kas ved pa Launkalnes kalnaino apvidu, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra pārstāve Lelde Sprancmane.

Velomaršruts ir piemērots braukšanai laikā no maija līdz oktobrim. Tas ved gan pa asfalta, gan grants seguma ceļiem ar mazu satiksmes intensitāti.

Maršruts ir īpašs ar daudzajiem, mazajiem pakalniem, skaisto reljefu un dabas biotopu daudzveidību tā laikā. Tas ved gar interesantiem Smiltenes novada tūrisma apskates objektiem – Cērtenes pilskalnu, Launkalnes muižu, mūra tiltu pār Ruņģupi Launkalnē, mini zoo "Ezerlejas", atpūtas kompleksu "Silmači", senlietu privātkolekciju un Kleperu osi lauku mājā "Lejas Kleperu", Raibo stabu, Mežoles liegumu, Kapusilu un Vecsautiņu avotiem.

Šo maršrutu var mērot arī divu dienu laikā, jo maršruta vidusdaļā tas ved gar kempingu "Ezerlejas" un atpūtas kompleksu "Silmači", kur ir iespējams pārnakšņot.

Brauciena laikā ir jāvadās pēc marķējuma dabā – zilas velomaršruta zīmes ar numuru 140 un virziena rādītāju (izvietotas pirms pagriezieniem).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)