Banner 980x90

Septembrī būs zināmi Nigras upei nodarītie zaudējumi

Valmiera, 17.aug., LETA. Nigras upei nodarītie zaudējumu remontdarbu laikā Nigras hidroelektrostacijā (HES) varētu būt zināmi septembrī, aģentūrai LETA pavēstīja SIA "GM" valdes priekšsēdētājs Juris Pētersons.

Pats aizvaru remonts, kā dēļ Nigras upes uzpludinājumā pie šosejas Valmiera - Smiltene, ir samazināts ūdens līmenis, ja būs labvēlīgi laika apstākļi, varētu noslēgties šī mēneša laikā.

Remonts nepieciešams, jo 2000.gadā uzstādītie HES ūdenskrātuves aizvari ir satrunējuši un atrodas avārijas stāvoklī. Pētersons arī skaidro, ka to sliktā stāvokļa dēļ vasarās, kad HES nestrādā, no ūdenstilpnes aizplūda prom vairāk ūdens, nekā pietecēja, kā arī aizvaru bojājumi radījuši draudus, kas pavasarī tie varētu pārlūzt.

Pēc darbu pabeigšanas zivju resursiem nodarītos postījumus mēneša laikā apzinās Pārtikas, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior". Pēc zaudējumu aprēķināšanas HES īpašnieks tos ieskaitīs Valsts Kasē un plāno piedalīties zivju populācijas atjaunošanā.

Pašvaldība vēsta, ka ūdens līmeņa pazemināšana ar to ir saskaņota un darbus vada HES īpašnieks SIA "GM".

Remontdarbi jāveic vasarā, un ūdeni ūdenskrātuvē jāsamazina ne ātrāk kā par 15 centimetriem stundā, bet ūdens lāmās iestrēgušās zivis ir jāpārvieto uz Nigras upes gultni, liecina Valsts vides dienesta norādījumi.

SIA "GM" pērn nopelnīja 163 eiro un apgrozījumā sasniedza 35 475 eiro. Valkā reģistrētajā uzņēmumā ir divi darbinieki. Uzņēmums pieder Jurim Pētersonam un Zigrīdai Pētersonei, un tas nodarbojas gan ar enerģijas ražošanu, gan zobārstniecību, vēsta "Firmas.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)