Banner 980x90

Sarunas par iespēju pašvaldībām novirzīt 19,6% nodokļu ieņēmumu turpināsies oktobra sākumā

Rīga, 15.sept., LETA. Tikšanās ar Ministru kabinetu par iespēju pašvaldību budžetam piešķirt vismaz 19,6% no valsts nodokļu ieņēmumiem notiks 4.oktobrī, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

Viņš skaidroja, ka svarīgākie pašvaldības skarošie jautājumi ir visaptveroši. Tikšanās laikā lielākā uzmanība tiks pievērsta jautājumam par 19,6% piešķiršanu pašvaldību budžetam, jo patlaban plānā ir tikai 19,5%. "Mūs interesē vidējā budžeta stabilitāte, lai katru gadu nav jācīnās par pielikumiem, interesē, lai pašvaldībām ir iespēja aizņemties finansējumu nepieciešamības gadījumā, tāpat vēlamies vērst uzmanību uz ceļu infrastruktūras un satiksmes lietām pašvaldībās," skaidroja LPS priekšsēdētājs, paužot cerību, ka no valdības puses saglabāsies sapratne par pašvaldību nepieciešamībām un ierosinājums tiks atbalstīts.

Kaminskis informēja, ka pirms priekšlikumu iesniegšanas Ministru kabinetā LPS 21.septembrī tiksies ar Finanšu ministriju (FM), kur kopīgi tiks izvērtēts, kurus jautājumus izcelt.

Kā ziņots, LPS Finanšu ministrijas plānotās nodokļu reformas laikā prasa likumā garantēt, ka pašvaldības saņems ne mazāk kā 19,6% no kopējiem nodokļu ieņēmumiem valstī un to ieņēmumi nebūs mazāki kā iepriekšējā gadā.

FM sniegtā informācija liecina, ka pašvaldību nodokļu ieņēmumu īpatsvars vispārējās valdības nodokļu ieņēmumos pēdējos gados turas virs 19%, piemēram, pērn tas bija 19,8%, bet 2015.gadā - 19,5%. Šogad un nākamgad pašvaldību nodokļu ieņēmumu īpatsvars vispārējās valdības nodokļu ieņēmumos plānots 19,6% apmērā, bet 2019.gadā - 19,7%. Arī kopējā finansējuma ziņā plānots pašvaldību nodokļu ieņēmumu kāpums, piemēram, šogad pašvaldību nodokļu ieņēmumi plānoti 1,548 miljardi eiro, bet nākamgad - 1,64 miljardi eiro.

Otrdien pēc koalīcijas partneru sanāksmes Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) žurnālistiem sacīja, ka vēl tikai gaidāmas diskusijas par iespēju pašvaldībām garantēt vismaz 19,6% no valsts nodokļu ieņēmumiem. Viņš skaidroja, ka jautājums par konkrētas nodokļu daļas novirzīšanu pašvaldību budžetā ir elastīgs, jo sarunas par šo tematu līdz šim vēl nav notikušas.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) norādīja, ka sarunās par pašvaldību budžetu tiks diskutēts arī par citiem pašvaldībām svarīgiem jautājumiem, piemēram, jaunu mājokļu celtniecību u.c.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)