Banner 980x90

Rīgas pilī notiks Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija

Rīga, 16.nov., LETA. 18.novembrī Rīgas pilī notiks Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Ordeņu kapituls 2017.gada 20.oktobrī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni bokserim Mairim Briedim un komponistam Uldim Marhilēvičam.

Briedim tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa III šķira un viņš tiks iecelts par ordeņa komandieri, savukārt Marhilēvičam tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķira un viņš tiks iecelts par ordeņa virsnieku.

Vēl par ordeņa virsnieku iecels un Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru saņems tēlniece, medaļu māksliniece Ligita Franckeviča, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore Ieva Iltnere, Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnesis Valerijans Jonikāns, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesnese Ilze Skultāne, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūta vadošā pētniece Skaidrīte Lasmane, gleznotāja Dace Lielā, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa - Egliena, Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa.

Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru saņems un par ordeņa virsnieku iecels arī Rīgas Volejbola skolas un Latvijas junioru izlašu treneri Pāvelu Seļivanovu, Latvijas Nacionālās neatkarības kustības dalībnieci Ingrīdu Titavu, Līvānu novada domes priekšsēdētāju Andri Vaivodu, ilggadējo basketbola treneri Jāni Zeltiņu, Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku galveno mākslinieku un scenogrāfu Ivaru Mailīti, komponistu Uģi Prauliņu un Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi Īzaku Rašalu.

Savukārt piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru un iecelt par ordeņa kavalieri Ordeņu kapituls lēmis anestezioloģi reanimatoloģi Brigitu Aišpuri, ilggadējo Nīcas novada Otaņķu feldšerpunkta vadītāju Elzu Cērpu, vieglatlēti, paralimpisko Eiropas un pasaules čempioni vieglatlētikā Diānu Dadzīti, ilggadējo volejbolistu un volejbola treneri Juriju Deveikusu, Valmieras drāmas teātra aktieri Jānu Johansonu, ilggadējo Tukuma Raiņa ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāju Tiju Skaidrīti Kalniņu un ilggadējo vieglatlētikas treneri Uldi Kurzemnieku.

Par ordeņa kavalieri tiks iecelts un Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru saņems arī muzeja "Ebreji Daugavpilī un Latgalē" direktors Iosifs Ročko, sertifikācijas institūcijas "Vides kvalitāte" meža un koksnes piegādes ķēdes sertifikācijas vadošais auditors Madis Sīpols, kultūras centra "Iļģuciems" Tautas lietišķās mākslas studijas "Irbi" dibinātāja un ilggadējā vadītāja Austra Skutule, Jūrmalas pilsētas pašvaldības SIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs – Sloka" izpilddirektore veselības aprūpes jomā, ārste interniste Valentīna Vīgante.

Bet par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā Ordeņu kapituls nolēma piešķirt Viestura ordeni un Atzinības krustu vairākām militārpersonām un izglītības darbiniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)