Banner 980x90

"R.K.C.F. Renesanse" par 3,6 miljoniem eiro pārbūvēs Smiltenes vidusskolas mācību ēku

Rīga, 27.maijs, LETA. SIA "R.K.C.F. Renesanse" par 3,6 miljoniem eiro pārbūvēs Smiltenes vidusskolas mācību ēku, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Kovala.

Turpinot īstenot projektu "Mācību vides uzlabošana Smiltenes vidusskolā", 24.maijā Smiltenes novada dome noslēdza līgumu ar būvdarbu izpildītāju SIA "R.K.C.F. Renesanse" par Smiltenes vidusskolas mācību ēkas Dakteru ielā 27 pārbūvi.

Projekta īstenošanas laikā veiks mācību ēkas pārbūvi Dakteru ielā 27, Smiltenē, darbus veicot divās kārtās. Pirmajā kārtā plānota jauna būvapjoma K4 korpusa būvniecība, inženierkomunikāciju izbūve un pieslēgumu pārbūve, lai nodrošinātu K4 korpusā izbūvēto komunikāciju un inženiertīklu darbību un teritorijas labiekārtošanas darbi. Otrajā kārtā paredzēta K5 korpusa (1973.gadā uzceltā skolas korpusa) pārbūve.

Mācību ēkas Dakteru ielā 27 pārbūves kopējās izmaksas ir 3 609 460 eiro, tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis.

Projekta būvuzraudzību veiks SIA "Marčuks", autoruzraudzību - SIA "Firma L4".

Projekta mērķis ir uzlabot mācību vidi Smiltenes vidusskolā, veicot ieguldījumus, un attīstīt esošo infrastruktūru, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Projekta īstenošanas laikā 2018.gadā ir pārbūvēts basketbola laukums un šogad ir uzsākta vidusskolas internāta būvniecība. Internāta ēku plānots nodot ekspluatācijā 2020.gada pirmajā ceturksnī. Pie internāta ēkas veikta pamatu izbūve, uzsākta ārējo inženierkomunikāciju izbūve un ēkas ārsienu un iekšsienu konstrukciju izbūve. Projekta laikā vēl paredzēta informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) risinājumu ieviešana un aprīkojumu iegāde, multifunkcionālas sporta halles pārbūve.

Projekta kopējās izmaksas ir 7 304 313 eiro, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1 875 655 eiro, valsts budžeta dotācijas pašvaldībām 770 698 eiro un 4 657 960 eiro pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)