Banner 980x90

"Smiltenes piens" par 150 000 eiro plāno modernizēt notekūdeņu sistēmu

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Smiltenes piens" plāno modernizēt ražošanu, iepērkot un uzstādot ražošanas notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtas, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 150 000 eiro. Projekts tiks realizēts, izmantojot Lauku atbalsta dienesta administrēto Eiropas Savienības finansējumu programmas "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Interesentiem piedāvājums jāiesniedz līdz 13.septembrim, darbu izpildes termiņš ir 2017.gada decembris.

Kā ziņots, "Smiltenes piens" pagājušajā gadā strādājis ar 15,85 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 16,56 miljonu eiro rādītāju 2014.gadā, bet peļņa bija 669 873 eiro salīdzinājumā ar 720 514 eiro pirms gada.

Kā norādīts vadības ziņojumā, šogad plānots audzēt eksporta apjomus līdz 10% no saražotā. Jau pērn jaunu tirgu meklēšanai tika pievērsta liela uzmanība, piedaloties industrijas izstādēs un dodoties tirgus izpētes braucienos uz ASV, Bulgāriju, Zviedriju, Moldovu, Baltkrieviju. Savukārt Izraēlas tirgum nelielos daudzumos tiek ražots siers ar košera sertifikātu.

Šogad plānots noturēt apgrozījumu pērnajā līmenī, turpināt darbu pie jaunu produktu izstrādes un sortimenta optimizācijas, ar zinātnieku palīdzību veikt pētniecisku izpēti par tālāku laktozes pārstrādi. Kopumā attīstībā šogad tiks investēti 540 000 eiro.

"Smiltenes piens" reģistrēts 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 472 962 eiro, tas nodarbina 122 darbiniekus.

Lielākā daļa no "Smiltenes piena" produkcijas ir sieri, bet uzņēmums ražo arī pienu, kefīru, sviestu, skābo krējumu, saldo krējumu, vājpiena un pilnpiena biezpienu, dažādus biezpiena desertus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)