Banner 980x90

Pārkreditācija – iespējas saņemt izdevīgākus atmaksas nosacījumus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pārkreditācija ir risinājums, kas piedāvā izdevīgākus atmaksas nosacījumus jūsu kredītsaistībām. Pārkreditācija ļauj ietaupīt naudu un laiku, risināt problemātisku kredītsituāciju, vairāku aizdevumu vietā iegūt vienu kredītu ar zemāku procentu likmi un piemērotāku atmaksas grafiku.

Dažādu veidu kredīti ir finanšu pasaules ikdiena, lai arī cik daudz būtu skepses pret šiem pakalpojumiem. Kredīti sniedz izaugsmes iespējas, ļauj uzlabot dzīves kvalitāti, attīsta ekonomiku. Tomēr jāsaprot, ka kredīts ir pakalpojums, kas prasa ļoti augstu atbildības līmeni, kritisku domāšanu un tālredzību. Un vienalga tas nedod garantiju, ka mainīgajā ekonomiskajā situācijā nenāksies piedzīvot kādus satricinājumus, kas sašūpos arī kredītsituāciju.

Lai šādas situācijas amortizētu, banku un nebanku kreditēšanas sektors domā gan par pakalpojumu kvalitāti, gan klientu izglītošanu, gan par papildu pakalpojumiem. Pārkreditācija ir viens no šādiem pakalpojumiem, kas piedāvā kredītņēmējiem lielāku rīcības brīvību un atkāpšanās ceļus, ja iepriekš pieņemtais finanšu lēmums šobrīd vairs nešķiet izdevīgs. 

Pārkreditēt var hipotekāro kredītu, līzingu, patēriņa kredītus un citus kredītus. Atkarībā no summas un aizdevēja kredītu izsniegšanas politikas pārkreditācija var notikt gan bez ķīlas, gan pret nekustamā īpašuma ķīlu.

Pārkreditācija ļaus atdot mazāk

Publicitātes fotoPublicitātes foto


Pārkreditācija nav pakalpojums, kas atbrīvos no kredītsaistībām. Pārkreditācija esošās kredītsaistības ļaus segt ar iespējami izdevīgākiem nosacījumiem, ļaujot gan ietaupīt naudu, gan iegūtot izdevīgāko atmaksas grafiku. 

Ja jums šobrīd ir viens vai vairāki kredīti, bet neesat apmierināti ar līguma nosacījumiem un procentu likmi, tad noteikti ir vērts domāt par pārkreditāciju. Tāpat arī tajos gadījumos, kad maksātspēja ir pietiekama, tomēr redzams, ka konkurējošie aizdevēji var piedāvāt izdevīgākus kreditēšanas nosacījumus.

Te gan jāuzsver, ka ne vienmēr šķietami izdevīgais ir patiešām izdevīgs. Un katra situācija ir tiešām individuāla, tāpēc kredītspeciālista viedoklis un skaidrojums noteikti ir tas, ar ko jāsāk. Kā lasāms nebanku aizdevēja "Latvijas Hipotēka" mājaslapā, tad viņu "speciālisti piedāvās piemērotāko risinājumu, bet neizslēgs blakus iespējas, kā situāciju risināt", izvērtēšanu un lēmuma pieņemšanu atstājot klienta ziņā. 

Kā zināt, vai pārkreditācija būs izdevīga
Lai pārkreditācija tiešām būtu izdevīga, lai tā sniegtu cerētos ieguvumus (samazinātu kredīta izmaksas, risinātu kredītatmaksas problēmas), ir svarīgi rīkoties bez steigas un ar apdomu. 

Atbildīgi izvēlēties pakalpojuma sniedzēju. Cik aizdevēju, tik piedāvājumu. Tas attiecas arī uz pārkreditāciju. Tāpēc nevajadzētu paļauties, ka pārkreditācija automātiski garantēs izdevīgu darījumu. Katrs piedāvājums ir jāvērtē individuāli, iedziļinoties pārkreditēšanas nosacījumos. Ja nav vajadzīgās izpratnes šajos jautājumos, tad jālūdz palīdzība speciālistam. 

Jāveic aprēķini un jāsalīdzina izmaksas. Lai uzzinātu, vai pārkreditācija tiešām sniegs finansiālu ietaupījumu, ir jāķeras pie skaitļiem. Jāsarēķina, kāda summa un cik ilgi ir jāmaksā par pašreizējo aizdevumu. Tad šīs izmaksas dažādos aspektos jāsalīdzina ar tām, ko iegūsiet pēc pārkreditācijas. Te noderīgs var būt aizdevēju mājaslapā pieejamais kakulators.

Papildu izmaksas. Jāatceras, ka pārkreditācijas procesā var rasties papildu izmaksas: komisijas maksa par pārkreditāciju un kredīta izsniegšanu, notāra pakalpojumi, īpašuma novērtēšana, maksa par izmaiņām Zemesgrāmatā utt. Ne visiem aizdevējiem ir šādi maksājumi, atšķiras arī to summas, tāpēc arī pēc šiem parametriem pārkreditācijas pakalpojums noteikti jāsalīdzina, lai atrastu sev izdevīgāko un piemērotāko.

Jo labāka kredītvēsture, jo izdevīgāki pārkreditācijas nosacījumi. Pārkreditācija ir jauna kredīta izsniegšana. Tāpēc pakalpojuma sniedzējs noteikti izvērtēs klienta maksātspēju un kredītvēsturi. Par to jau pašiem ir laikus jādomā. Jo labāka kredītvēsture un maksātspēja, jo labākus atmaksas nosacījumus varat cerēt iegūt pārkreditācijas procesā. Tad, ja pārkreditācija tiek veikta pret nekustamā īpašuma ķīlu, notiks īpašuma vērtēšana pēc šī brīža reālajiem tirgus apstākļiem. Jābūt arī gataviem atteikumam, ja aizdevējs redzēs pārāk daudz risku. 

Lai uzzinātu savas pārkreditācijas iespējas un tieši jums sagatavotos piedāvājumus, ir jāsper pirmais solis – jāiesniedz pārkreditācijas pieteikums, norādot visu nepieciešamo informāciju. Tālāk jau pakalpojuma sniedzējs pēc informācijas izvērtēšana, kredītvēstures un maksātspējas izanalizēšanas aicinās uz tikšanos un informēs par reālajām iespējām veikt pārkreditāciju, kā arī par piedāvātajiem pārkreditācijas nosacījumiem. 

Pēc šīs informācijas iegūšanas kredītņēmējam viss jāizvērtē un jāpieņem atbildīgs lēmums – vai pārkreditācija ir labākais risinājums un pie šī aizdevēja būs finansiāli izdevīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)