Banner 980x90

Par teju 450 000 eiro būvēs gājēju un velosipēdistu ceļu no Smiltenes līdz Silvai

Daugavpils, 19.apr., LETA. Smiltenes novadā sākta teju 450 000 eiro vērta gājēju un velosipēdistu ceļa no Smiltenes līdz Silvai būvniecība, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Projekta "Gājēju un velosipēdistu ceļa būvdarbi no Smiltenes līdz Silvai" mērķis ir izveidot celiņu, kurš būtu komfortabls, kvalitatīvs un drošs gan gājējiem, gan velobraucējiem. Projekta rezultātā cilvēkiem tiks nodrošināta droša un ērta pārvietošanās gar autoceļu P27 posmā no Smiltenes līdz Silvai, uzlabota un attīstīta ilgtspējīga satiksmes infrastruktūra, iedzīvotājiem tiks uzlabota pieejamība darbavietām un dažādiem pakalpojumiem, kā arī tiks uzlabots objekta vizuālais stāvoklis, norāda pašvaldībā.

Būvprojekta gaitā paredzēts veikt 2,5 metrus plata asfaltēta gājēju un velosipēdistu ceļa izbūvi no Smiltenes līdz Silvai 1790 metru garumā, tilta pār Abula upi pārbūvi, jaunas gājēju pārejas pār Dārza ielu Smiltenē izbūvi, celiņa apgaismojuma izbūvi, atpūtas vietu izbūvi, labiekārtošanas un citus darbus. Būvdarbus veic SIA "8 CBR", tos pabeigt plānots līdz 30.novembrim.

Būvdarbu kopējā summa ir 447 566 eiro, no kuriem 377 566 eiro ir Smiltenes novada domes finansējums, bet 70 000 eiro - Satiksmes ministrijas finansējums.

Tilta pārbūves darbu laikā satiksme notiks pa apbraucamo ceļu un pagaidu tiltu. Satiksme transportlīdzekļiem pār pagaidu tiltu tiks organizēta pārmaiņus pa vienu braukšanas joslu, satiksmi regulējot ar luksoforiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)