Banner 980x90

Par 936 709 eiro pārbūvēts Smiltenes tranzītielas posms

Rīga, 22.aug., LETA. 24.augustā plkst.14 notiks par 936 709 eiro pārbūvētā Smiltenes tranzītielas posma - Gaujas ielas posma no Krāsotāju ielas līdz Atmodas ielai - atklāšana, simboliski atzīmējot projekta noslēgumu, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Gaujas ielas posma pārbūves rezultātā veikta brauktuves un ietvju nesošo pamata kārtu un seguma izbūve, inženierkomunikāciju pārbūve, veikti labiekārtošanas darbi un uzstādīts satiksmes organizācijas aprīkojums. Vienlaicīgi ar Gaujas ielas posma pārbūvi VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD), īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēto projektu "Elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidošana", Smiltenē ir izveidojusi vienu no nacionālā līmeņa elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas punktiem. Smiltenes novadā šis ir otrais uzlādes punkts - pirmais tika uzstādīts uz A2 šosejas pie kafejnīcas "Jautrais ods" Launkalnes pagastā.

Projekta "Gaujas ielas posma no Krāsotāju ielas līdz Atmodas ielai pārbūve" realizācijā piedalījās būvdarbu veicējs SIA "8 CBR', būvuzraugs SIA "PRO VIA", būvprojekta izstrādātājs un autoruzraugs SIA "Firma L4". Kopējās būvniecības izmaksas ir 936 709 eiro, kur valsts budžeta finansējums ir 315 000 eiro, bet pašvaldības līdzekļi - 621 709 eiro.

Ielas atklāšanas pasākumā pie elektromobiļu uzlādes stacijas piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), AS "Latvijas Valsts ceļi" un CSSD pārstāvji. CSDD pārstāvis praktiski pastāstīs par elektromobiļu ātrās uzlādes procesu, būs iespēja apskatīt CSDD elektromobili, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus. Savukārt kopā ar Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbiniekiem varēs atkārtot satiksmes drošības noteikumus, spēlējot spēles, minot krustvārdu mīklas un atbildot uz jautājumiem.

Satiksmes ministram plānota tikšanās arī ar Smiltenes novada domes vadību, lai iepazītos ar pašvaldības īstenotajiem infrastruktūras projektiem un pārrunātu nākotnes ieceres, kā arī klātienē apmeklētu citus būvobjektus, kur aktīvi norit būvniecības darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)