Banner 980x90

Mežulis vēlēšanu rezultātus vērtē kā labus; novada vadītāja amatā redz Kukaini

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Mežulis, kurš pēc provizoriskajiem rezultātiem ievēlēts 12.Saeimā, vēlēšanu rezultātus vērtē kā labus. Kā nākamo novada vadītāju viņš min Gintu Kukaini, kurš šobrīd ir domes priekšsēdētāja vietnieks.

"Vēlēšanu rezultātus Latvijā vērtēju kā labus. Par sevi neko sīkāk nevaru komentēt, jo tajā pozīcijā, kurā biju, arī paliku. Paldies visiem, kuri man uzticas un balsoja ne tikai Smiltenes novadā, bet visā Vidzemē," norāda Mežulis.

Viņš atzīst, ka ir izbrīnīts par kopējo zemo vēlētāju aktivitāti valstī. "Tas mani izbrīna. Šķita, ka kopējais vēlētāju skaits būs lielāks. Jāsecina, ka mums noteikti pat īsti nav skaidrs, cik cilvēki ir izbraukuši no valsts un cik no deklarētajiem iedzīvotājiem tiešām šobrīd atrodas te uz vietas. Biju cerējis uz aptuveni 64 līdz 65% kopējo vēlētāju aktivitāti. Kā izrādās, tā tomēr nav," norāda pašreizējais novada vadītājs.

Viņa vērtējumā Smiltenes novadā vēlētāji bijuši aktīvi. "Tas ir tikai apsveicami, ka iedzīvotāji iet vēlēt. Tomēr, ja neiet, tad jāvaicā, kādas ir tiesības pārmest, ka mūsu valstī viss ir slikti. Lai kaut kas mainītos, ir jāizdara sava izvēle," uzskata Mežulis.

No Smiltenes novada vēlētājiem pašreizējais novada domes priekšsēdētājs 12.Saeimas vēlēšanās saņēmis 999 "plusus" un 154 "svītrojumus", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija. "Plusus" viņš vērtē kā iepriekšējā darba novērtējumu novada vadītāja amatā.

Vaicāts par iespējamajiem koalīcijas modeļiem, pašreizējais novada vadītājs informē, ka pirmdien, 6.oktobrī, noris partijas valdes sarunas, savukārt konkrētāka informācija par partijas nostāju varētu būt zināma trešdien.

Mežuļa skatījumā koalicījas modelis varētu būt tāds, kāds bija iepriekš - Zaļo un Zemnieku savienība, "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotība". Mežulis atzīst, ka jautājums varētu būt par Latvijas Reģionu apvienības iekļaušanu koalīcijā. "Jāvērtē, kādi būs viņu uzstādījumi, vēlmes un kā tas saskanēs ar koalīcijas partneru vēlmēm," viņš norāda.

Mežulis informē, ka, ja vēlēšanu rezultātos tiks apstiprināta viņa ievēlēšana, uz Saeimu pašreizējais novada vadītājs ies. Ja lēmums būtu pretējs, tā būtu vēlētāju nodošana.

Kā nākamo novada vadītāju viņš min pašreizējo vietnieku Gintu Kukaini, taču par to esot jālemj domes deputātiem. Kukainis esot pietiekami enerģisks, jauns, spējīgs un zinošs, lai vadītu novadu. Taču gala lēmums jāpieņem deputātiem.

Vaicāts, vai ir sajūta, ka novada vadība tiek atstāta drošās rokās, Mežulis atbild apstiprinoši.  "Domāju, ka mums ir ļoti spēcīga deputātu komanda. Deputātu vidū ir zinoši vietējie cilvēki, kuri pārzina vietējās problēmas un cilvēku vajadzības. Šobrīd noteikti neesam dilemmas priekšā, ka nebūtu kandidāta, kam uzticēties," pauž Mežulis.

Smiltene24.lv jau vēstīja
, ka no Smiltenes novada vēlētājiem pašreizējais novada domes priekšsēdētājs Ainārs Mežulis 12.Saeimas vēlēšanās saņēmis 999 "plusus" un 154 "svītrojumus".

Tāpat Smiltene24.lv jau vēstīja, ka ir iezīmējies provizoriskais 12.Saeimas sastāvs. Ievēlēts varētu būt arī Mežulis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)