Banner 980x90

Mērniecības un ģeodēziskie darbi. SIA "Geomatic"

Ģeodēzija ir neatņemama būvniecības uzsākšanas daļa. Ģeodēzija nepieciešama būvniecības darbu asistēšanai pirms būvniecības, būvniecības procesā, kā arī tad, kad jau esošām ēkām pirms to renovācijas ir nepieciešama ēku un būvju deformācijas ģeodēziskā novērošana.

Ģeodēzija

Ģeodēzija ir neatņemama būvniecības uzsākšanas daļa. Ģeodēzija nepieciešama būvniecības darbu asistēšanai pirms būvniecības, būvniecības procesā, kā arī tad, kad jau esošām ēkām pirms to renovācijas ir nepieciešama ēku un būvju deformācijas ģeodēziskā novērošana.

Ģeodēzija ietver sevī ēku galveno būvasu ierīkošanu pirms būvniecības uzsākšanas, būvbedres nospraušanu, augstuma atzīmju ierīkošanu (reperi), būvelementu un būvasu nospraušanu celtniecības procesā, būvelementu izpilddokumentācijas sagatavošanu, ēku un būvju deformāciju ģeodēzisko novērošanu.

SIA "Geomatic" veic ģeodēziskos darbus visu veidu ēku būvniecībai – sākot ar būvasu nospraušanu un beidzot ar uzmērījumiem izpilddokumentācijas sagatavošanai objekta nodošanai ekspluatācijā. Ģeodēzijas pakalpojumi tiek sniegti būvniecības uzņēmumiem, privātpersonām privātmāju un citu ēku būvniecībai, kā arī valsts un pašvaldības uzņēmumiem.

Lasiet vairāk: http://www.geomatic.lv/pakalpojumi/geodeziskie-darbi/

Mērniecība

Mērniecība ir viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem pilsētvidē. Mērniecība iedalāma topogrāfiskajā uzmērīšanā, kadastrālajā uzmērīšanā, zemes robežu uzmērīšanā, ēku uzmērīšanā un  nivelēšanā. SIA "Geomatic" veic topogrāfisko mērniecību. Šis mērniecības veids paredzēts detālplānojumu, ierīcības projektu un būvprojektu izstrādei.

Mērniecībai ir liela nozīme projektēšanā, tādēļ to veic ar lielu rūpību un precizitāti. Katrs topogrāfiskais plāns tiek mērīts pilnīgi no jauna, tādējādi nodrošinot tā viendabīgumu, kas ļauj projektētājiem izstrādāt kvalitatīvus projektus, savukārt būvniekiem – veikt kvalitatīvus būvdarbus.

Mērniecība paredzēta veikšanai pēc privātpersonu, būvuzņēmumu vai valsts un pašvaldības uzņēmumu pasūtījuma dažādu inženierkomunikāciju projektēšanai un izbūvei, ēku, zemes ierīcības un dažādu veidu apbūves projektu izveidei.

SIA "Geomatic" veic topogrāfiskās uzmērīšanas darbus visā Latvijas teritorijā. Topogrāfiskā uzmērīšana tiek veikta atbilstoši mēroga 1 : 500 tehniskajām prasībām. Pēc pasūtītāja vēlmes iespējams veikt topogrāfisko uzmērīšanu arī citos mērogos, piemēram, 1 : 250, 1 : 1000 u. c.

Lasiet vairāk: http://www.geomatic.lv/pakalpojumi/topografiskie-darbi/

3D lāzerskanēšana

3D lāzerskanēšana ir risinājums veiksmīgai projekta īstenošanai projektējot, dokumentējot, izpētot vai analizējot, ja tradicionālās uzmērīšanas tehnoloģijas nedod vajadzīgo rezultātu un uzmērīto punktu daudzums nekādi neraksturo objektu, kas ir dabā.

3D lāzerskanēšana notiek šādi – ar lāzerskeneri tiek iegūts 3D punktu mākonis, kurā punktu blīvums ir tik liels, ka faktiski tiek iegūts objekta 3D modelis datorā. No punktu mākoņa iespējams veidot telpisku modeli (solid model), ko var izmantot projektēšanā, apgrieztā projektēšanā (reverse engineering), projektējot meklēt iekārtu un konstrukciju sadures vietas u. c.

3D lāzerskenēšana nodrošina objektu 3D pārraudzību, horizontālu un vertikālu griezumu izveidošanu un 2D plānu izveidi.

3D lāzerskenēšana ir īpaši ieteicama kultūrvēsturisku objektu dokumentēšanā, renovācijā un rūpniecības objektu uzmērīšanā.

3D lāzerskenēšanas pakalpojums tiek piedāvāts būvniecības uzņēmumiem, ražošanas uzņēmumiem, arhitektiem un projektētājiem, privātpersonām, valsts un pašvaldības uzņēmumiem.

Lasiet vairāk: http://www.geomatic.lv/pakalpojumi/buvju-3d-lazerskanesana/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)