Banner 980x90

Kas jāievēro, ja redzes korekcijai izvēlas kontaktlēcas

Brilles ir palīdzējušas tiem, kuriem vajadzīga redzes korekcija, jau daudzus gadsimtus. Tās kļuvušas ne tikai par neaizstājamu rīku dzīves kvalitātes nodrošināšanā, bet arī par stila un modes elementu. 

Bet jau kādu laiku visā pasaulē savu uzvaras gājienu kā briļļu alternatīva veic kontaktlēcas. Tām ir daudz priekšrocību salīdzinājumā ar brillēm, katru gadu kontaktlēcu lietotāju visā pasaulē kļūst arvien vairāk. Tas saistāms ne tikai ar to, ka palielinās izpratne par kontaktlēcu drošumu un efektivitāti, bet arī to, ka kontaktlēcu ražotāji spēj panākt arvien ērtākus, vieglākus un acīm draudzīgākus risinājumus, kas kontaktlēcas spējis padarīt gandrīz nemanāmas.

Tomēr kontaktlēcu lietošana saistās arī ar dažādu nosacījumu ievērošanu, jo tikai tad būs iespējams sasniegt vēlamo efektu – saņemt redzes korekciju, saglabāt veselīgas acis un just maksimālu komfortu ikdienā. Kādi ir būtiskākie nosacījumu, kas jāievēro kontaktlēcu lietotājiem?

Pirms kontaktlēcu lietošanas jādodas pie redzes speciālista
Lai varētu droši un atbildīgi uzsākt lietot kontaktlēcas, vispirms ir jādodas pie redzes speciālista, lai veiktu acu veselības un redzes pārbaudi. Speciālists noteiks, vai jūs varat lietot kontaktlēcas, kādas būs piemērotākās, izsniegs recepti lēcu iegādei. Tāpat arī saņemsiet informāciju par lēcu lietošanu un kopšanu.

Jāapgūst pareiza lēcu ielikšana un izņemšana
Sākumā ar lēcu ielikšanu un izņemšanu var nevesties tik labi, pie tā būs jāpierod. Jau pie ārsta varat izmēģināt ielikt un izņemt lēcas. Mājās var paskatīties izglītojošus video par šo tēmu. Jāatceras, ka lēcas sievietēm ir jāieliek pirms acu kosmētikas lietošanas un arī jāizņem pirms kosmētikas notīrīšanas.

Lēcas ir jākopj atbilstoši ražotāja un ārsta norādēm
Izmantojot kontaktlēcas, kas paredzētas divu nedēļu vai mēneša lietošanai, ir ļoti svarīgi sekot to pareizai kopšanai. Lēcu tīrīšanai jāizmanto piemērots šķīdums, bet pašas lēcas jāuzglabā speciālā konteinerā, kas arī katru reizi pēc izmantošana ir jāiztīra un jāpiepilda ar jaunu šķīdumu. 

Atbildīgi jāievēro kontaktlēcu lietošanas ilgums
Katrs lēcu veids paredzēts neteiktam lietošanas ilgumam gan diennakts ietvaros, gan kalendārajā mēnesī. Šīs norādes atbildīgi jāievēro. Lietojot lēcas ilgāk, nekā tas ir paredzēts, jūs nopietni apdraudat savu acu veselību. Jau laikus jādomā par jauna lēcu pāra iegādi. 

Saskarē ar lēcām jāievēro higiēnas principi
Vienmēr pirms kontaktlēcu aiztikšanas rūpīgi jānomazgā rokas, nedrīkst izmantot losjonus, krēmus, arī dvielim vai salvetēm jābūt tādām, lai uz rokām nepaliek pūkas. 

Kontaktlēcas nav piemērotas saskarei ar ūdeni
Kontaktlēcas nav paredzētas lietošanai ūdenī, tāpēc tās nedrīkst izmantot vannā, dušā, peldoties, SPA un baseinā, arī pirtī. Vienīgi var izmantot vienas dienas lēcas, kurām pa virsu liek ūdens aizsargbrilles, bet pēc tam lēcas izmet un lieto jaunu pāri. 

Pērkot lēcas, jāvadās pēc ārsta izsniegtās receptes
Iegādājoties kontaktlēcas, vienmēr jāseko, lai tiktu ievēroti lēcu parametri, ko ārsts norādījis receptē. Īpaši tam jāpievērš uzmanība, pasūtot lēcas internetā, jo var gadīties nejaušas kļūdas. 

Reizi pusgadā jādodas uz redzes pārbaudi
Tāpat kā tiem, kuri izmanto brilles, arī kontaktlēcu lietotājiem regulāri jāapmeklē redzes speciālists, lai pārliecinātos, ka acis ir veselas un nav vajadzības mainīt korekcijas līdzekļa stiprumu. Kontaktlēcu lietotājiem ieteicams apmeklēt redzes speciālistu 1–2 reizes gadā. 

Kontaktlēcas jāpērk tikai pie uzticama pārdevēja
Kontaktlēcas jāiegādājas tikai pie uzticamiem pārdevējiem. Tie ir tradicionālie optikas preču veikali un arī daži uzticami interneta veikali, kuri sadarbojas ar vadošajiem kontaktlēcu ražotājiem un optikas saloniem. Dr. Lensor interneta veikals ir viena no šādām vietnēm internetā, kur kontaktlēcas var iegādāties droši, par izdevīgu cenu un saņemt tās sev ērtā veidā jebkurā vietā Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)