Banner 980x90

Kādas iespējas sniedz viedpulksteņi?

Foto: Xnet.lv
Foto: Xnet.lv
Ja vēl salīdzinoši nesen telefons ar skārienjutīgu ekrānu un GPS funkciju bija moderna ierīce, tad šobrīd šīs un vairākas citas funkcijas pilda viedpulksteņi. Taču aktuāls ir jautājums – kā orientēties to piedāvājumā? Mēs centīsimies sniegt atbildes!

Viedpulksteņi un to veidi
Pirms iepazīties ar konkrētām viedpulksteņu funkcijām, nepieciešams noskaidrot, kādi ir to galvenie veidi. Šie ir trīs galvenie viedpulksteņu tipi.

Klasiskie viedpulksteņi
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv


Šo viedpulksteņu dizains veidots, maksimāli cenšoties līdzināties klasiskajiem vīriešu rokas pulksteņiem. Tiem mēdz būt metāla vai ādas siksniņa, kā arī ekrāns, kurā redzama klasiskā ciparnīca.

Sportiskie viedpulksteņi
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv
Sportiskos pulksteņu iespējams atšķirt gan pēc to dizaina, gan funkcijām. Šiem pulksteņiem lielākoties ir gumijas siksniņa, kā arī paaugstināta aizsardzība pret mitrumu, triecieniem un putekļiem (atkarībā no modeļa).

Aproces
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv
Atšķirībā no pulksteņiem, aproces ir daudz mazākas un vieglākas. Taču jārēķinās, ka arī to funkciju skaits ir salīdzinoši zemāks.

Virkne funkciju – kuras ir nepieciešamas Tev?
Lai gan dizainam ir liela nozīme, galvenais parametrs, pēc kā vērtēt viedpulksteņus un aproces, ir to funkcijas. Lūk, dažas no būtiskākajām šo ierīču funkcijām:
- attēlot paziņojumus no viedtālruņa (sociālo tīklu notifikācijas, īsziņas, e-pastus, zvanus). Daži viedpulksteņi aprīkoti ar iespēju atbildēt uz zvaniem;
- uzskaitīt un analizēt sportiskās aktivitātes (pieveikto attālumu, soļu daudzumu, patērētās kalorijas, sirdsdarbību u.c.). Lai gan jaunākie modeļi pulsu spēj noteikt arī no delnas, jārēķinās, ka parasti šai funkcijai nepieciešams pulsometrs – josta, kas sportošanas laikā tiek uzvilkta uz krūtīm;
- noteikt miegā pavadīto laiku;
- attēlot GPS kartes un parādīt ātrāko ceļu uz Tev nepieciešamo lokāciju

Protams, šīs ir vien dažas no funkcijām, ko sevī mēdz ietvert viedpulksteņi, turklāt lielākajai daļai no tiem pieejamas dažādas papildus aplikācijas. Pirms pulksteņa iegādes vislabāk izveidot sarakstu ar funkcijām, kas Tev nepieciešamas – tādējādi piemērotākās ierīces izvēle būs vienkāršāka.

Parametri, kuriem vērts pievērst uzmanību
Lai viedpulksteņi spētu nodrošināt Tavas vajadzības, Tev jāpievērš uzmanība arī:
- savietojamībai ar konkrēto operētājsistēmu – pirms iegādes pārliecinies, vai konkrētais viedpulksteņa modelis ir savietojams ar Tavu mobilo tālruni;
- baterijas darbības laikam – nav noslēpums, ka viedpulksteņi, atšķirībā no parastajiem rokas pulksteņiem, regulāri jāuzlādē. Ja vēlies, lai šī darbība jāveic pēc iespējas retāk, ielūkojies modeļa specifikācijā – tajā parasti norādīts, cik ilgu laiku ierīce spēj kalpot bez uzlādes. Liela nozīme šajā aspektā ir tam, cik moderns un spožs ir viedpulksteņa ekrāns.

Vēlies izjust priekšrocības, ko sniedz viedpulksteņi? Iegādājies kādu no tiem "Xnet" interneta veikalā – šeit atradīsi simtiem pulksteņu modeļu ikviena vēlmēm un vajadzībām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)