Banner 980x90

Īstermiņa risinājums naudas iegūšanai

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ja esi nonācis situācijā, kad nauda nepieciešama nekavējoties, viena no piemērotākajām opcijām ir ātrie kredīti. Sīkāk par to darbības principiem – šajā rakstā.

Kādās situācijās ātrie kredīti var noderēt?
Pirms kredīta pieteikšanas ir svarīgi saprast, kādām situācijām šis finanšu pakalpojums piemērots. Izvēlies ātro kredītu, ja
- nepietiek finanšu līdzekļu būtisku maksājumu (īre, telefona un interneta rēķini, komunālie maksājumi) veikšanai;
- radušās pēkšņas veselības problēmas un steidzami nepieciešams apmeklēt ārstu vai iegādāties medikamentus;
- nepieciešams nopirkt kādu ierīci, bez kuras nav iedomājama Tava ikdiena.

Taču neizvēlies ātro kredītu, ja grasies to izmantot spontānu pirkumu veikšanai vai ieilgušu finansiālu problēmu risināšanai vai arī neesi pārliecināts par savām iespējām noteiktajā termiņā kredītu apmaksāt.

Faktori, kas jāņem vērā, izvēloties piemērotāko aizdevēju
Ātros kredītus šobrīd piedāvā liels skaits uzņēmumu, un plašajā piedāvājumā dažkārt ir viegli apjukt, tādēļ jāzina, kādiem parametriem pirms aizņemšanās jāpievērš uzmanība. Lūk, daži no tiem:
- procentu likme jeb komisijas maksa – lai gan procentu likmes pie vairuma aizdevēju ir ļoti līdzīgas, aizņemoties lielāku summu, atšķirība var būt arī vairāki eiro. Turklāt reizēm pieejamas dažādas akcijas ar samazinātām procentu likmēm;
- pieejamā naudas summa – pirms aizņemšanās pārliecinies, vai Tevis izvēlētais kredītdevējs ļauj aizņemties Tev nepieciešamo summu.
Jāņem vērā, ka lielākā daļa aizdevēju jaunajiem klientiem mēdz piedāvāt nedaudz mazāku naudas apjomu;
- pirmais kredīts bez procentu maksas – pie vairākiem aizdevējiem pirmais kredīts tiek piedāvāts bez procentu likmes, tādējādi ļaujot ietaupīt komisijas maksas izdevumus, Tev vajadzēs atdot to pašu summu, kuru aizņēmies.

Ja vēlies ietaupīt laiku, izpētot kredītdevēju sniegtās iespējas, jāzina, ka internetā atrodamas dažādas mājaslapas, kurās pārskatāmi salīdzināti praktiski visi ātro kredītu piedāvājumi.

Parametri, kādiem jāatbilst, lai ātrie kredīti būtu pieejami
Lai saņemtu naudu ar ātro kredītu palīdzību, Tev jāatbilst dažiem kritērijiem:
- jābūt vismaz 18 gadus vecam (tiesa gan, lielākā daļa kredītdevēju ļauj aizņemties cilvēkiem, kuri sasnieguši 20 vai 21 gada vecumu);
- nedrīkst būt negatīva kredītvēsture un kavētu maksājumu citās kredītiestādēs;
- jābūt pieejamam internetam un tālrunim;
- jābūt Latvijas Republikas iedzīvotājam.

Protams, daļa kredītdevēju izvirzījuši vēl dažus papildus parametrus. Tāpat jābūt gatavam, ka aizdevējs pirms naudas izsniegšanas ar Tevi sazināsies, lai noskaidrotu Tavu esošo finanšu situāciju, jo jebkura īstermiņa aizdevuma pamatā ir pārdomāta aizņemšanās.

Aizņemies atbildīgi!
Ātrie kredīti ir ne vien salīdzinoši vienkārši iegūstami, bet arī izdevīgs finanšu pakalpojums, taču pirms tā izmantošanas Tev noteikti jāizvērtē, vai ātrais aizdevums ir tas, kas Tev patiešām nepieciešams, kā arī jābūt pārliecinātam, ka līdz atmaksas perioda beigām naudu spēsi atdot. Tādēļ atceries – aizņemies atbildīgi! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)