Banner 980x90

Bilskas pagastā uzsāk 10 871 eiro vērtas dabas takas izveidi

Valmiera, 3.maijs, LETA. Aprīļa nogalē, piedaloties Bilskas pagasta iedzīvotājiem, uzsākts darbs pie 10 871 eiro vērtās aktīvās atpūtas takas izveidošanas ap Bilskas ezeru Smiltenes novadā, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes pārstāve Marita Mūze.

Pašlaik ir uzlikts takas pamats 800 metru garumā, un iecerēts, ka maijā darbi tiks turpināti, piestiprinot takas virsmu un izveidojot laipas atzarus makšķerniekiem. Darbus plānots pabeigt līdz 30.jūnijam.

No takas kopējām izmaksām 9784 eiro piešķīris Lauku atbalsta dienests, bet pašvaldības finansējums sasniedz 1087 eiro.

Taka top projekta "Materiālu iegāde aktīvās atpūtas takas izveidei ap Bilskas ezeru" ietvaros ar Smiltenes novada domes un Lauku atbalsta dienesta finansiālu atbalstu. Projekta mērķis ir pilnveidot brīvā laika un sporta objektu infrastruktūru un radīt patīkamu vidi pilnvērtīgai aktīvai atpūtai, kā nodrošināt ezera kā dabas vērtības saglabāšanu, izzināšanu un pilnvērtīgu izmantošanu. Projekta ietvaros tiek iegādāti materiāli - kokmateriāli, caurules, skrūves un plastmasas savilcēji, kas izmantoti takas veidošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)