Banner 980x90

Aizsargžalūzijas – noderīgas ne tikai vasarā, bet efektīvi pielietojamas visu gadu

Aizsargžalūzijas, kas tiek stiprinātas pie ēkas fasādes, nevis iekštelpās, ir ļoti efektīvs veids, kā vasarā saglabāt telpās komfortablu temperatūru bez kondicioniera palīdzības. Protams, šādas žalūzijas arī palīdz vasarā paslēpties no spožajiem saules stariem, kuri var traucēt miegu, atpūtu pie TV vai darbu pie viedierīcēm. 

 

Tomēr aizsargžalūzijas ir noderīgas ne tikai siltajā un saulainajā sezonā. Tās sniegs būtiskus uzlabojumus un ērtības visa gada garumā. Uzziniet, kādas nozīmīgas funkcijas pilda ārējās aizsargžalūzijas ne tikai vasarā, bet arī citos gadalaikos.

• Vasarā telpas neuzkarst
Ārējās aizsargžalūzijas bloķē karstos saules starus jau ēkas ārpusē, neļaujot tiem iekļūt telpās un uzkarsēt logu, aizkarus un arī telpu. Ar parastajām žalūzijām, kuras piestiprinātas telpas iekšpusē, saule uzkarsē gan logus, gan aizkarus, kuri pēc tam kļūst par telpas sildītājiem, tāpēc iekšējās žalūzijas nav tik efektīvas kā ārējās. Vasarā ārējās aizsargžalūzijas var pilnībā aizstāt kondicionieri.

• Efektīva gaismas kontrole jebkurā gadalaikā
Saules stari logā nozīmē ne tikai siltuma ieplūšanu telpā, bet arī gaismu, kas ne vienmēr ir nepieciešama un pat var būt traucējoša, piemēram, ja vēlaties dienas laikā pagulēt, ja saule spīd tieši TV vai datora ekrānā. Šī problēma aktuāla ne tikai vasarā, bet visos gadalaikos, jo saulainas dienas ir arī ziemā. Ar aizsargžalūziju palīdzību efektīvi var regulēt, cik daudz saules gaismas iekļūst telpā, radot gan pilnīgu, gan daļēju aptumšojumu.

• Ziemā samazinās siltuma zudumi
Gada aukstajos mēnešos aizsargžalūzijas darbojas kā papildu barjera logu zonā. Zināms, ka logi ir viena no vietām, kur ēkās var veidoties siltuma zudumi, tāpēc aizsargžalūzijas palīdzēs noturēt siltumu telpās. Aukstā laikā, pa nakti pilnībā aizverot ārējās aizsargžalūzijas, telpas tik ātri nezaudēs siltumu, un nebūs vajadzības palielināt apkures jaudu.

• Zemākas telpu ekspluatācijas izmaksas
Aizsargžalūzijas ir tālredzīgs ieguldījums, kas ilgtermiņā nesīs arī ekonomisko labumu, jo samazināsies telpu ekspluatācijas izmaksas. Piemēram, kondicionieris patērē elektrību, tam nepieciešama regulāra apkope. Tāpat ar aizsargžalūziju palīdzību uzturot telpās optimālu temperatūru, samazināsies apkures izmaksas. 

• Tīrāks gaiss telpās
Aizvietojot iekšējās žalūzijas vai aizkarus ar ārējām aizsargžalūzijām, iespējams ievērojami uzlabot gaisa kvalitāti telpā, jo samazinās virsmas, uz kurām krājas putekļi. Diemžēl iekštelpu žalūzijas un aizkari ir potenciāla putekļu ērcīšu un citu alergēnu krātuve. Lai to nevērstu, šīs zonas būtu jātīra gandrīz katru dienu, bet diez vai kāds to dara tik bieži. Pasliktinoties gaisa kvalitātei telpā, pieaug risks saslimt ar elpceļu saslimšanām, var saasināties hroniskas elpceļu kaites un citas veselības problēmas. Ārējās aizsargžalūzijas ir ārpus telpas, tāpēc tās neietekmē gaisa kvalitāti.

• Lielāks privātums un drošība
Protams, ļoti būtisks ieguvums no aizsargžalūzijām ir lielāks privātums un drošība. Aizsargžalūzijas rada papildu barjeru, kas pasargā no svešiem skatieniem un samazina ielaušanās draudus, jo zagļi tomēr biežāk izvēlas viegli pieejamus objektus. Privātums un drošība īpaši aktuāla ir tieši ēku zemākajos stāvos un ēkās, kuras atrodas ielas malā. 

Kur iegādāties aizsargžalūzijas savam īpašumam
Kvalitatīvas dažādu dizainu un komplektācijas aizsargžalūzijas varat pasūtīt ražošanas uzņēmumā "Ripo-Baltic", kas specializējies mājas un teritorijas labiekārtošanas preču ražošanā, tirdzniecībā un uzstādīšanā. "Ripo-Baltic" sortimentā ir gan aizsargžalūzijas, gan arī  teritoriju un garāžu vārti, teritoriju barjeras, insektu sieti, jumta segumi un logi, apdares flīzes un citi būvniecības materiāli.

"Ripo-Baltic" piedāvāto aizsargžalūziju klāsts ir plašs. Pieejami fiksēti un regulējami saules aizsargpaneļi, ārējās Venēcijas žalūzijas, RULLO žalūzijas, markīzes un arī pergolas. Vairāk par produktiem un to specifiku varat uzzināt: https://ripo-baltic.com/arejas-zaluzijas-3

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)